Capital social

Per explicar que entenc com a Capital Social he de citar a Pierre Bourdieu, qui el defineix com l’agregat dels recursos reals o potencials que es vinculen amb la possessió d’una xarxa de relacions duradores més o menys institucionalitzades de coneixement o reconeixement mutu.(Bourdieu, 1985, p. 248).

Segons el mateix autor, tenim dos grans grups definitoris del nostre concepte titular, el primer la xarxa social, és a dir els recursos als quals tenim acces pel simple fet de ser part del grup. I segon, com és la qualitat d’aquest recurs. No totes les xarxes o recursos són entesos com a Capital Social, segons Francis Fukuyuma, és necessari que la virtut, entesa com els valors de sinceritat, reciprocitat, responsabilitat, confiança…

Pierre Bourdieu, defineix aquesta virtut com a “l’agregat dels recursos reals o potencials que es vinculen amb la possessió d’una xarxa duradora de relacions més o menys institucionalitzades de coneixement o reconeixement mutu” (Bourdieu, 1985, p. 248).

Seguirem estirant per aquest fil, actualitzant aquesta entrada pròximament.

Actualització 1.

El terme central del Capital Social és la CONFIANÇA, Carolina B. Explica que en el negoci de Diamants a New York, existeix un grup de famílies que treballen en la verificació de diamants, el capital social és molt important, si la xarxa o la confiança és trencada per alguna de les famílies, aquesta és expulsada del grup, aquest mecanisme facilita que el grup funcioni per la por a ser expulsats i tots es regeixen per les mateixes normes.

Cal destacar que segons aquest principi de Confiança, un bon sistema serà aquell on el Capital Social sigui elevat, és a dir on els seus membres tinguin un gran grau de confiança mútua.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio